Societatea Română de Chirurgie
fondată în 1898

Home

"La granita dintre viata si moarte sunt oameni: cei aflati in suferinta si cei meniti sa dea speranta luptand pentru fiecare bataie de inima. In fata tragediei, a limitelor si a mortii, medicii au ales si de aceasta data sa ramana de garda. N-au plecat nici acasa, nici in alta tara, pentru ca viata romanilor este urgenta lor de zi cu zi."

Cu respect Radio Romania

Inscrieri SRC - 2017


Dupa completare formularul poate fi trimis prin email, fax sau posta.
Modalitatea de achitare a cotizatiei se regaseste in formular. Va multumim si asteptam inscrierile dvs.
Societatea Romana de Chirurgie - Sedinta Filiala Bucuresti - 23.03.2017, ora 16.00

Doamna/Domnule Doctor,


Vă aducem la cunoștință că Ședința Societății Române de Chirurgie va avea loc pe data de 23.03.2017, ora 16.00, în Amfiteatrul "Colțea" din cadrul Spitalului Colțea, București, dupa urmatorul program.

ora 16:00 - Conferința susținută de Dr. Francisc Bauer

Dept. de Imagistică Kaufbeuren, Germany


IMAGISTICA RMN ÎN CANCERUL DE RECT

Ce este obligatoriu pentru o stadializare preoperatorie precisă?
Agenda conferinței cuprinde:
- Importanța Exciziei Mezorectale Totale (TME)
- Anatomia RMN a rectului
- Importanța chirurgicală a fasciei mezorectale
- Stadializarea T preoperatorie - T1, T2, T3 a,b,c b, T4
- Marginea circumferențială de rezecție. CRM -‚ CRM +
- Stadializarea N - detecție, localizare, caracterizare
- Invazia venoasă extramurala EMVI - importanța clinică
- Stadializarea clasică și modernă, importanța lor clinică și terapeutică
- Restadializarea după radio-chimioterapie. Deficiențe terapeutice post RCT
- Folow-up după RCT
- Ce trebuie să ceară chirurgul de la un radiolog - importanța raportului structurat
- Trucuri și sfaturi, capcane (Tricks and Tips, Pitfalls)
- Prezentare de cazuri - decizii terapeuticeora 18:00 - COMEMORARE PROF. DR. CORNELIU DRAGOMIRESCU

(1941-2016)
1. C.Dragomirescu-Pionier și Promotor al Chirurgiei Laparoscopice în Romania   Profesor Asociat Cătălin Copăescu - Ponderas Academic Hospital
2. Rolul workshop-urilor hand-on pentru instruirea eficientă în chirurgia minim invazivă  F. Turcu, D. Ulmeanu, V. Tomulescu, C. Copăescu - Ponderas Academic Hospital

În așteptarea participării dumneavoastră la această întrunire,
Prof. Dr. Traean Burcoș
Președintele Societății Române de Chirurgie București

  SRC 2017 - Activitati Filiala Bucuresti

Tratat de Oncologie Digestiva

Tratat de Oncologie Digestiva

Vol.I - "Cancerul esofagian si gastric"

"Primul volum al tratatului de oncologie digestiva "Cancerul esofagian si gastric" a fost lansat pe 17 octombire, la Academia Romana, lucrarea examinand factorii de risc demonstrati aflati la originea acestei boli - varsta, asociata cu o deviatie celulara, obezitatea si refluxul gastroesofagian, conform Agerpres. Lucrarea este rodul colaborarii dintre specialistii de la Cluj si ai Spitalului de Urgenta Floreasca, avandu-i ca autori pe profesorii Mircea Grigorescu,Mircea Beuran si Alexandru Irimie. Lucrarea ofera informatii noi in cancerologie, sesizate de cei trei autori, provenite din cercetarea internationala asupra bolii,in special din cercetarile in genetica si biologie moleculara cu impact important asupra diagnosticului, prognosticului si tratamentului acestor afectiuni. A doua parte a tratatului este dedicata cancerului gastric, cu o rata de supravietuire la cinci ani dupa operatie in 90% dintre cazuri. "Pana in 1975, neoplazia gastrica era cea mai frecventa forma de cancer. Dupa 1980 si pana acum, este in declin, ocupand azi locul cinci la incidenta globala a cancerului si locul trei la mortalitate, incidenta mai mare fiind in Asia de Est, Europa Centrala si de Est, in America Centrala si de Est si mai mica in America de Nord si Africa", a aratat prof.dr.Florian Popa. Prof.dr.Mircea Beuran a afirmat ca lucrarea stiintifica se adreseaza in egala masura medicului rezident si medicului specialist. Potrivit studiilor, la nivel global patologia oncologica ocupa locul doi intre cauzele de deces si are un prognostic inca rezervat, insa Romania se plaseaza sub media incidentei europene a cancerului esofagian."

Sursa: PaginaMedicala.ro Doritorii pot cumpara cartea luand legatura cu secretariatul Prof. Beuran (SCUB) si Prof. Al. Grigorescu (UMF Cluj).